Ελευθερία, σημαίνει να πηγαίνεις εκεί που αγαπάς (Ελεύθω + ερώ)
Για να μπορούμε να “είμαστε εκεί που αγαπάμε”, χρειάζεται να κάνουμε μια απελευθερωτική πράξη για να φύγουμε μακρυά από αυτό που -σπάνια εφαρμόζουμε στην πράξη, αν και πολύ συχνά το συζητάμε: Το συνεχές τραύμα σε επίπεδο σωματικό, ψυχικό ή συναισθηματικό, έχει γίνει καθεστώς, που προκαλεί οικειότητα, ώστε σπανίως λαμβάνουμε ριζικά μέτρα για να λυθεί το θέμα ολοκληρωτικά.
Το αποτέλεσμα είναι να ζούμε σε ρυθμούς επιβίωσης, να συμβιώνουμε μαζί με το τραύμα.
Ο θεραπευτής το γνωρίζει αυτό, γιατί είναι η πρώτη ύλη του για να μπορέσει να κατανοήσει τον πόνο των άλλων. Για να μπορέσει όμως ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ με τον πόνο των άλλων, θα πρέπει να κατανοήσει τι προκαλεί το τραύμα στον εαυτό του, και τι το θεραπεύει. Το ριζικό τραύμα μπορεί να ενισχυθεί από τα γεγονότα του παρόντος: φόβος, απώλεια, ανεκτικότητα σε καταστάσεις απαξιωτικές… όλα αυτά στον «ρυθμό επιβίωσης» λειτουργούν σαν επιβεβαίωση του τραύματος. Το τραύμα δεν παρακάμπτεται και δεν ξεριζώνεται. Κάθε προσπάθεια να το ξεριζώσεις, είναι σαν να κουκουλώνεις τον καπνό: πάντα θα ξεφεύγει, δημιουργώντας νέα κλαδιά.
Ο θεραπευτής που γνωρίζει πώς να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή, είναι αυτός που μπορεί να κατανοήσει την αιτία – δηλαδή, αυτό που θρέφει το τραύμα, και αυτό που το βοηθά να επιβιώνει και να επιβεβαιώνεται. Αυτός, κυρίως, που δεν θα ασχοληθεί με τα συμπτώματα, αλλά με τις ριζικές αιτίες που τα δημιουργούν. Γιατί το σύμπτωμα είναι το πρώτο επίπεδο, στο οποίο τις περισσότερες φορές στοχεύουν οι θεραπείες – οι οποίες παρ’ όλα αυτά δεν λύνουν το θέμα. Δεν «ελευθερώνουν».
*** ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στην ρίζα των προβλημάτων μας, γιατί ΘΑ ΒΑΣΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ξεδιπλώνοντας τις παραδοσιακές θεραπευτικές τεχνικές των Άνδεων, μιας αρχαιότατης παράδοσης που άντεξε στους αιώνες. Οι δύο δάσκαλοι και θεραπευτές ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
*** Μέσα από αυτό το εντατικό σεμινάριο των 40 ωρών, ζητάμε την ομαδική αλλά κυρίως την ατομική απελευθέρωση: Ο θεραπευτής που ελευθερώνεται ο ίδιος, είναι πια σε θέση να θεραπεύσει τους άλλους, πιο δυνατός, πιο δυναμωμένος, έχοντας κατανοήσει, ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ, ΜΕ ΜΕΛΙ.
*** Το τραύμα, είναι το κίνητρο, για να βιώσουμε τον μεγάλο μετασχηματισμό του, μέσα από την ίδια του την δυναμική. Τότε, το τραύμα (ψυχικό, σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό), γίνεται η ίδια η δύναμη για να χτιστεί το νέο, το υγιές, το φωτεινό.
ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ. Οι ώρες του σεμιναρίου θα είναι:
* Παρασκευή 17.00 – 21.30
* Σάββατο & Κυριακή 10.00 – 18.30 (με ενδιάμεσο διάλειμμα το μεσημέρι).
Για την συμμετοχή σας, κόστη, προσφορές έκπτωσης κ.λπ. επικοινωνήστε με το soqtantin@gmail.com.