“… Θέλω να τα συνθέσω τα καλά νέα. Η διδασκαλία με τους δασκάλους μας, από μια δυτική άποψη (καθώς είμαστε δυτικοί και εμείς), μας πηγαίνει σε μια άλλη οπτική που έχει πολλά καλά νέα. Πρώτον, δεν είμαστε ηθική παράδοση, δεν θα σας πούμε τί να κάνετε και τί όχι. Δεν θα σας ζητήσουμε να πιστέψετε σε κάτι, γιατί είμαστε πέρα από κάθε φιλοσοφία και θεολογία. Μας ενδιαφέρει η κατανόηση του ανθρώπου. Αυτή η κατανόηση μας φέρνει εκπληκτικά πράγματα: πρώτον είμαστε πολύ ιδιαίτερο κομμάτι της φύσης. Είμαστε οι μόνοι που μπορούν να καθοδηγούν τις ενέργειες, γιατί έχουμε την ελεύθερη βούληση. Φυσικά παράγουμε πολλή βαρειά ενέργεια: όταν θέλουμε να συσσωρεύουμε τότε θα δημιουργήσουμε ένα πολύ βαρύ φορτίο μέσα μας. Όταν αρνιόμαστε να λάβουμε, και πάλι δημιουργούμε ένα κομμάτι από βαρύ φορτίο. Φυσικά αν το κάνουμε αυτό η ζωή μας θα είναι πολύ δύσκολη. Αλλά μόνο με ένα μικρό γύρισμα του διακόπτη, … μπορείς να γυρίσεις την πραγματικότητα ανάποδα. Δεν χρειάζεσαι να πιστεύετε, χρειάζεται απλώς να μας δώσετε την πιθανότητα να έχουμε και δίκηο. «Μπορεί αυτοί οι νοτιοαμερικάνοι να λένε ωραία πράγματα, μπορεί και να έχουν δίκηο. Ας δούμε μήπως κάτι υπάρχει εκεί».

Θα μοιραστούμε μερικές απλές ασκήσεις και εσείς οι ίδιοι θα έχετε την αντίληψη αυτού για το οποίο μιλάμε. Υπάρχει μια ελευθερία και αφθονία γύρω μας, απλώς κοιτάξτε. Ίσως υπάρχει, ίσως όχι. Σας δίνουμε το νέο της ύπαρξης του σπόρου της φώτισης μέσα σας, και αυτό είναι πραγματικά καλά νέα. Γιατί όλοι οι δυτικοί είμαστε εκπαιδευμένοι κάτω από το προπατορικό αμάρτημα. Μην μου πείτε ότι δεν πάτε στην εκκλησία, δεν έχει σημασία. Μέσα σας βαθειά, ακόμη κι αν δεν πιστεύετε τίποτα, υπάρχει αυτή η πεποίθηση. Γιατί όλοι οι δυτικοί έχουν βασιστεί πάνω σε αυτό.

Ακόμα ένα καλό νέο, δεν έχουμε την αμαρτία μέσα μας. Μέσα μας υπάρχει ο σπόρος του απόλυτου δυναμικού. Αν το βρείτε και το αγγίξετε, τότε θα έχετε την αντίληψη ενός μεγάλου σημαντικού πράγματος. Θα δείτε πόσο όμορφοι είστε μέσα σας. Και θα ερωτευτείτε τον εαυτό σας. Αλλά αυτό θα σας αναποδογυρίσει όλη την οπτική του κόσμου. Θα σας αναπτύξει μια εκπληκτική αυτοεκτίμηση, γιατί θα δείτε πως είστε φορείς ενός εκπληκτικού παράγοντα και είναι αρετή αυτό, ο Εαυτός σας. Αν το δείτε αυτό και συνειδητοποιήσετε πώς κινούνται οι ζωντανές ενέργειες, αυτός ο συνδυασμός θα είναι κάτι εκπληκτικό.

Αυτά είναι πράγματι καλά νέα, γιατί είναι όλα όσα χρειάζεστε για να έχετε μια αφθονία στην ζωή. Γιατί έχετε την ζωντανή ενέργεια που μας χρειάζεται για να αναπτυχθούμε γιατί είναι το μόνο που χρειάζεται ο σπόρος, να φάει αυτή την ενέργεια. Αν έχετε κάνει το πρώτο βήμα θα γίνετε μάρτυρες ενός θαυμαστού πράγματος. Θα δείτε την θαυμαστή ανάπτυξη ενός μεγάλου όντος μέσα σας. Κάτι που είναι ο εαυτός σας αλλά δέκα φορές καλύτερος. Και που είναι διαθέσιμος για εσάς, 25 ώρες την ημέρα.

Πρόκειται για μια πνευματική τέχνη, όπως και οι πολεμικές τέχνες είναι μορφές τέχνης. Δεν χρειάζεται να πιστέψετε κάτι. Απλώς το κάνετε και παρατηρείτε. Η μητέρα Γη σας στηρίζει για να μεγαλώσετε, ο πατέρας Κόσμος σας καλεί για να μεγαλώσετε, τότε ποιός μπορεί να σας σταματήσει; Πιστεύουμε ότι το σημαντικό είναι η προσωπική δύναμη, αλλά η δύναμη στην πραγματικότητα είναι ανάμεσα στο να είσαι ικανός να κάνεις κάτι και στο να μην είσαι. Όλες οι άλλες δυνάμεις χειραγώγησης κ.λπ. δεν έχουν σημασία. Είναι η δύναμη του να μπορείς να κάνεις να συμβεί κάτι για σένα. Το τί πραγματικά επιθυμείτε να καταφέρετε δεν είναι δική μας δουλειά. Η δουλειά μας είναι να σας βοηθήσουμε να βρείτε τον τρόπο να το κάνετε να συμβεί. Με αυτή την τέχνη μπορείς να επιτύχεις την ευζωία. Δεν μιλώ για ευτυχία. Δεν σας προσφέρουμε ευτυχία. Σας προσφέρουμε την ικανότητα να έχετε ευζωία. Πέρα από κάθε συνθήκη. Κάθε τί μπορεί να είναι άσχημο γύρω σας, αλλά εσείς θα είστε καλά. Και όταν αισθάνεστε καλά, αρχίζετε να βλέπετε, αυτά που οι άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν. Π.χ. να βλέπετε τις ευκαιρίες που προσφέρει ο κόσμος σε κάθε όν” – Juan Nunez del Prado, Αθήνα.