Το σύστημα πρακτικών της παράδοσης των Άνδεων αποτελείται από “τρία μονοπάτια”, που σκοπό έχουν να μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε την ροή της ζωτικής ενέργειας, τη θέση μας μέσα στη Φύση, την ανταλλαγή της ενέργειας με τους άλλους ανθρώπους και -εν τέλει- τους βασικούς κανόνες της Ευζωϊας. Η αυτοκρατορία των Ίνκας γνώριζε αυτές τις πρακτικές και τις ασκούσε, με αποτέλεσμα να δομήσει μια κοινωνία τεράστια σε μέγεθος, που ίσως ήταν η μόνη στην ιστορία της ανθρωπότητας που δεν περιελάμβανε φτωχούς και άπορους, παρ’ όλο που δεν χρησιμοποίησε ποτέ σύστημα γραφής και νομισματική μονάδα!

Το δεξί μονοπάτι

Το δεξί μονοπάτι λέγεται “μυστικιστικό”. Σκοπός του είναι να μας συνδέσει με τις ενέργειες έξω από τη δική μας “σφαίρα”, στην αναζήτηση του υψηλού και πνευματικού. Θα αντιληφθούμε την φύση της ενέργειας, τη ροή της και τους λόγους για τους οποίους δημιουργείται αυτό που καλούμε “βαρειά ενέργεια”. Με τον τρόπο αυτό θα είμαστε σε θέση κάθε στιγμή να αποβάλλουμε κάθε βάρος από τη ζωή μας.

Το μέσο μονοπάτι

Το μέσο μονοπάτι λέγεται “κοινωνικό” γιατί σκοπός του είναι να επαναδομήσει τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, την κοινωνία μας, κάθε κύκλο γνωριμιών μας. Αντιλαμβανόμαστε την ανταλλαγή της ενέργειας και γινόμαστε περισσότερο συνειδητοί για το δούναι και λαβείν της ζωής μας.

Το αριστερό μονοπάτι

Το αριστερό μονοπάτι καλείται (κατ’ ευφημισμόν) “μαγικό”, γιατί σκοπό έχει την επίλυση προσωπικών ζητημάτων, την στήριξη της εσωτερικής μας δύναμης καθώς και το να επαναπροσδιορίσει τα όριά μας. Με το αριστερό μονοπάτι είναι πολύ πιο εύκολο να λάβει κανείς αποφάσεις, να μετρήσει τις δυνατότητές του και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το δυναμικό του.

Και τα τρία μονοπάτια θα διδαχθούν ακριβώς έτσι όπως διδάχτηκαν από τους δασκάλους μας, απ’ ευθείας κατόχους της γνώσης της παράδοσης των Ίνκας, χωρίς καμμία πρόσμιξη με το ρεύμα της new age εποχής.
ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΓΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ. Θα μάθουμε να επιλύουμε ζητήματα πρακτικά, να βρίσκουμε λύσεις σε θέματα που μας απασχολούν, και να μένουμε συνδεδεμένοι με τη Φύση.Μέσα από το μονοπάτι που χαρακτηρίζεται ως “παιχνίδι”, στην διάλεκτο Κέτσουα των Ίνκας (pujllay).

Για τους θεραπευτές ή για όσους σκοπεύουν να ασχοληθουν με την θεραπευτική…
Η πρακτική αυτή βοηθά άμεσα εμάς τους ίδιους στην καθημερινότητά μας, αλλά μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλεία στα χέρια των θεραπευτών, καθώς προσφέρει νέα πεδία οπτικής και εμβάθυνσης, στην κατανόηση ζητημάτων που χρειάζονται επίλυση.